Tiramisu in drie delen

Dit recept zag ik laatst op 24kitchen. Donna Hay bedacht deze leuke variant, die vooral verrast door de presentatie. Het is in een handomdraai gemaakt en zal worden gewaardeerd door je gasten! Ik heb het recept iets aangepast. De hoeveelheden van de suiker en de likeur kun je het beste afstemmen op jouw eigen smaak.

Benodigdheden (4p)

  • 2 kopjes espresso
  • suiker
  • poedersuiker
  • disaronno
  • cacao (om te bestrooien)
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram slagroom
  • een paar druppels vanille essence
  • 1 pak lange vingers

Bereiding
Zet 2 kopjes espresso en meng daar 4-6 eetlepels suiker doorheen en een flinke scheut disaronno, naar eigen smaak. Laat afkoelen. Klop de slagroom op en meng met de mascarpone, vanille essence en 4-6 eetlepels poedersuiker, ook weer naar smaak. Zorg dat je per persoon drie glaasjes of kleine kommetjes hebt. Doe in het ene glaasje het mascarpone mengsel en strooi er gezeefde cacao overheen totdat je geen wit meer ziet. Het andere glaasje vul je met het afgekoelde koffie-likeur mengsel en in het laatste glaasje stop je een paar lange vingers. Ready to serve! Dip de lange vinger in de koffie en daarna in de room, smullen!

Bron: Website van Donna Hay

3 thoughts on “Tiramisu in drie delen

  1. First, Pinterest users should have more creative options to customize the
    home page. This tool (once called Pin – Clout) is very similar to Facebook Insights.

    It’s not always easy, but if the material is for something truly important,
    it’s the wisest step to take.

  2. Nette Partys entstehen durch nette Leute, coole Partys durch ausreichend Alkohol und guter Musik, deswegen brauchen wir diese Kontor CD. Denn so steht dem dritten Urlaub mit JAM dieses Jahr in Calella mit sehr geilen Partys und vorallem mit geiler Musik nichts mehr im Wege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>