Tagliatelle met rucola en citroenroom

Dit simpele gerecht is fris en krachtig tegelijk. Het succes van dit gerecht wordt wat mij betreft bepaald door de versheid van de pasta. Neem voor dit recept echt verse tagliatelle.

Benodigdheden (4p)

  • 375 gr creme fraiche
  • geraspte schil en sap van 2 (grote) citroenen
  • 2 pakken (ca.500 gr) verse tagliatelle
  • 225 gr rucola, grofgehakt
  • 225 gr vers geraspte parmezaan
  • zout en peper

Bereiding
Schep de creme fraiche in een kom en roer de citroenrasp en -sap er beetje bij beetje door. Ga hier vooral af op je smaak. Creme fraiche is ook al redelijk zuur van zichzelf en er gaat ook nog kaas door. Kortom, je wilt de citroenroom zeker niet te zuur maken. Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook. Kook de tagliatelle beetgaar, giet af en laat uitlekken. Schep de tagliatelle terug in de pan en roer er de citroenroom, rucola en de helft van de parmezaan door. Serveer de pasta met de resterende parmezaan en een lekkere italiaanse salade ‘on the side’.

Tip: voor de variatie kun je er ook gebakken kastanjechampignons doorheen doen, of serveer de tagliatelle met een stuk zalm.

Bron: De zilveren lepel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>